Mindfulness en wandelcoaching

Het beoefenen van Mindfulness wordt steeds populairder. Mindfulness is een levenswijze. Het draait bij Mindfulness om het bewust aandacht geven aan het hier en nu op een open, onvooroordeelde, manier. Je leert de automatische piloot, die controle wil hebben over onze gedachten en gevoelens, herkennen en er meer afstand van te nemen. Hierdoor ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en waardevolle initiatieven.

Wandelingen in de natuur zijn bij uitstek geschikt om Mindfulness te beoefenen. Je lichaam beweegt, je ademhaling verandert, de natuur om je heen laat je dingen zien, ruiken en voelen. Ook gedachten en gevoelens zijn beter waarneembaar in de natuur. Het is uitdagend en bevrijdend om je meer bewust te worden van jezelf en de wereld om je heen.

Mindfulness is één van de invalshoeken van de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Als ACT- coaches en therapeuten zijn Heelmeesters opgeleid om mensen professioneel te begeleiden bij Mindfulness. Behalve aan Mindfulness besteden wij desgewenst ook aandacht aan andere vragen die leven. Wat Heelmeesters uniek maakt is dat zelfs eventuele oplossingen voor juridische problemen tijdens de wandelingen besproken kunnen worden (met alle kostenbesparingen van dien).

Heelmeesters organiseert dagelijks (7 dagen per week, ongeacht de weersomstandigheden) mindfulness-wandelingen in de natuur. De wandelingen duren 1 (Beverwandelroute) a 2 uur (“Weemoed”wandeling) en vinden plaats op natuureiland Tiengemeten of daar in de buurt. Tiengemeten is het enige eiland van de provincie Zuid-Holland en volledig eigendom van Natuurmonumenten. Voor meer informatie kijk bijvoorbeeld op: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten/route/beverwandelroute-op-tiengemeten