Heelmeesters verzorgt zakelijke coaching op basis van positieve psychologie speciaal voor ZZP-ers en ondernemers. 

Dirk van den Maagdenberg (1969) is zelf al meer dan 15 jaar ondernemer en heeft als advocaat en jurist de afgelopen 25 jaar vele ondernemers geholpen met hun problemen. In 2015 besloot hij de opleiding tot ACT- therapeut en coach te volgen waarna hij coachingspraktijk Heelmeesters oprichtte. Zijn motivatie: zijn clienten echt vooruit willen helpen met de nieuwe inzichten van de positieve psychologie en samen met hen door middel van interessante en plezierige gesprekken en oefeningen concrete resultaten te boeken. Dirk is als coach aangesloten bij de ACBS (Association for Contextual Behavioral Sciences) en de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches).

Dirk: 

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, een wetenschappelijk bewezen therapie uit de Verenigde Staten die is gebaseerd op de nieuwste inzichten in de psychologie. ACT wordt in Nederland steeds meer toegepast door psychologen en is ook uitermate geschikt voor coaching.

ACT is een hele positieve, nuchtere en toekomstgerichte coachingsvorm. Dit pas uitstekend zowel bij mij als bij veel ondernemers. Ondernemers hebben vaak geen zin (noch tijd) om te gaan graven in het verleden of zich bezig te houden met “zweverige” materie. Ondernemers zijn doeners. Problemen zijn er om opgelost te worden, niet lullen maar poetsen. Hier sluit ACT helemaal op aan. ACT is een 100% gedragstherapie waarbij alles draait om het doen van de juiste dingen. Ondernemers en ACT passen daarom perfect bijelkaar. In de praktijk zijn dan ook al na enkele gesprekken concrete resultaten te zien. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast mensen raken van de nieuwe psychologie en hoe zij deze direct op zichzelf en hun onderneming kunnen toepassen. 

Ik wil van ondernemers nog betere ondernemers maken. Tegenwoordig rust er geen taboe meer op personal coaching. Sterker nog: elke succesvolle ondernemer laat zich bijstaan door een of zelfs meerdere coaches. Wat wij met ACT kunnen betekenen voor onze clienten is, heel kort gezegd, een betere focus. Doet een ondernemer, of een onderneming, de juiste dingen? Handelt een ondernemer nog naar wel naar zijn persoonlijke waarden en kwaliteiten? Wij geven een ondernemer inzicht in zijn gedrag en onderzoeken samen met haar of hem wat het ondernemen voor die persoon nou echt waardevol maakt. Dit geeft vleugels. De nieuwe inzichten en het andere gedrag dat daarop volgt geven hernieuwde energie en een betere motivatie.

Maar ondernemen is allesbehalve alleen maar scoren en succes. Veel ondernemers ervaren stress of depressieve klachten van ondernemersproblemen. De beste ondernemers zijn vaak diegenen die het beste kunnen omgaan met tegenslagen en problemen. Want die zijn onvermijdelijk bij het ondernemen. Het probleem is vaak dat ondernemers erg gehecht zijn aan hun onderneming. Problemen van de onderneming wordt door de ondernemers als persoonlijk falen beschouwt. Als ondernemer heb ik zelf ook ervaring met de stress van het ondernemen. Dit heeft gemaakt dat ik mij beter kan inleven om op gelijkwaardige wijze mijn clienten te helpen met het verlichten van zorgen en stress. ACT heeft zeer doeltreffende oefeningen om ervoor te zorgen dat ondernemers hun negatieve gedachten en gevoelens minder letterlijk gaan nemen. Het toepassen van ACT zorgt er voor dat ondernemers hun moeilijke of belemmerende gedachten minder als waarheid zien. Zo ontstaat meer ruimte op opnieuw te focussen op wat voor die ondernemer waardevol is. Vervolgens stellen we samen doelen op om in die richting te gaan bewegen. Nieuw gedrag in de toekomst verandert steeds meer de oude belemmerende patronen en er ontstaat nieuwe en positieve energie.

Wat de coaching van Heelmeesters tenslotte nieuw en uniek maak is dat wij behalve coaches ook juristen zijn. Wij kunnen naast mentale coaching onze clienten ook juridisch coachen om samen met hen praktische oplossingen te vinden voor typische ondernemersproblemen. Wij hebben veel ervaring met alle soorten problemen waar een ondernemer tegenaan kan lopen. Wij werken op holistische wijze zowel aan de mens als aan de zaak. Voorzover ik weet zijn wij de enige coaches in Nederland die op deze wijze kunnen werken. Omdat het mes aan twee kanten snijdt, vinden wij samen met de ondernemer de beste oplossingen voor haar of hem. Bovendien kunnen we de ondernemer zo laagdrempelig mogelijk dikwijls hoge advocaat- of andere kosten besparen.

En dit geldt ook voor onze eigen kosten. Wij hanteren een redelijk uurtarief wat bovendien voor zakelijke cliënten fiscaal aftrekbaar is.”

Heelmeesters geeft u een eerste kosteloos advies en wijzen u de weg hoe u het probleem het beste zelf kunt oplossen. U kunt zich zodoende mogelijk veel tijd en kosten besparen. Wij zijn op werkdagen van 8.30 – 21.00 uur en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur bereikbaar. Als we niet bereikbaar zijn, kunt u een boodschap achterlaten bij het secretariaat en wordt u snel daarna teruggebeld.

De module “zakelijke coaching” wordt (uitsluitend) uitgevoerd door Heelmeester Dirk. U kunt hem voor een eerste gesprek kosteloos en vrijblijvend benaderen per e-mail of op telefoonnummer 0186-690707.