ACT zorgt voor Balans

ACT zorgt voor Balans

Moet u ook zoveel van uzelf? Bent u eigenlijk alleen maar taken aan het afvinken en heeft u aan het einde van de dag het idee dat u helemaal geen tijd voor u zelf heeft gehad? Bestaat uw dag voor uw gevoel eigenlijk alleen maar uit verplichtingen? Opstaan, aankleden, kinderen wegbrengen, werk, boodschappen, kinderen ophalen, koken, huishouden etc. De automatische piloot doet wonderen. Tot het moment dat u erachter komt dat u wordt geleefd en nooit meer tijd maakt om lekker te sporten, genoeg tijd met vrienden of familie door te brengen, een boek te lezen of gewoon eens niets te doen. U twijfelt er zelfs wel eens aan of u nog wel weet wat u nog echt belangrijk vindt. Herkent u dit misschien?

Op basis van de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) gaat Heelmeesters gaat samen met u op zoek naar uw waarden. Wat vindt u zelf nu echt waardevol op de verschillende deelterreinen van uw leven zoals werk, relatie, gezin, kinderen, vrije tijd, gezondheid etc en aan welke terreinen besteedt u te weinig aandacht. Waarden zijn persoonlijke richtlijnen die u energie en motivatie geven en waar u nooit genoeg van zult kunnen krijgen. Waarden zijn dus andere dingen dan doelen. Doelen zijn concreet en moeten juist wel haalbaar zijn.

Heelmeesters begeleidt u met het opstellen van doelen die passen in het pad van uw waarden op de gebieden van uw leven die u belangrijk vindt maar waar u te weinig tijd of aandacht voor had. Door een zekere spreiding toe te passen in aandacht voor meerdere deelterreinen, ontstaat een goede balans in uw leven waardoor tegenvallers op het ene deelterrein kunnen worden gecompenseerd door plezier en bevrediging op een ander gebied. Meer informatie? Belt u ons gerust op telefoonnummer 0186-690707.