ACT en mindfulness als aanvulling op yoga of massage

ACT en mindfulness als aanvulling op yoga of massage

In de huidige tijd ervaren mensen door technologische ontwikkelingen steeds meer druk. De techniek loopt vooruit op ons en wij moeten het maar proberen bij te benen. De mogelijkheden op het internet lijken zo eindeloos te zijn dat je als mens het idee kunt krijgen dat je eigenlijk alleen nog maar tekortschiet. Alles lijkt altijd mooier, beter en sneller te kunnen en te moeten.

De stress die mede hierdoor bij mensen kan ontstaan, kan zich uiten in fysieke klachten. Het is niet voor niks dat er steeds meer behoefte is waar te nemen aan ontspannende lichaamsverzorging als sauna, massages en yoga. Ook mindfulness is steeds meer in opkomst bij stressgerelateerde klachten.

De Acceptance and Commitment Therapy (ACT) vormt een perfecte aanvulling op bovengenoemde vormen van ontspanning. Sterker nog: mindfulness maakt deel uit van de ACT-Therapie. Mindfulness is een open, bewuste en nieuwsgierige focus op het hier en nu. Mindfulness zorgt als het ware voor een houding van waaruit we alles ten volle kunnen ervaren en het brengt ons terug tot de basis van ons zijn.

ACT biedt een verdere psychologische verdieping aan mensen die meer rust en ontspanning zoeken in mindfulness, massage of yoga. ACT geeft inzicht in uw persoon en hoe uw verstand in elkaar steekt en waarom u de dingen doet die u doet. Daarnaast biedt ACT u mogelijkheden te focussen op wat u echt belangrijk en waardevol vindt in uw leven. Door deze combinatie helpt ACT u te ontstressen.

ACT is zodoende de perfecte aanvulling op mindfulness, massages, yoga en eventueel andere sporten ter verlichting van stress zoals bijv. hardlopen. Deze zorgen meer voor fysieke ontspanning en ACT vult dat aan met psychische ontspanning. Wij geven u graag kosteloos en vrijblijvend meer informatie!