De samenleving vergrijst maar u toch niet? U wilt juist zoveel mogelijk blijven deelnemen aan het maatschappelijk leven, leuke interessante nieuwe dingen doen en u heeft door uw pensioen daar eindelijk de tijd voor.

Dit blijkt voor veel mensen in de praktijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Niet alleen komt ouderdom helaas vaak met fysieke gebreken of persoonlijk verlies, maar uw werk of andere bezigheden (uw huishouden, partner of kinderen) hebben altijd zoveel tijd in beslag genomen dat het niet altijd meevalt om die uren zomaar op te vullen. En omdat u tijdens uw werkende leven niet heeft hoeven nadenken (omdat de tijd daarvoor ontbrak) over wat u naast uw werk nog echt belangrijk en waardevol vond, is het bovendien niet eenvoudig om werkzaamheden of hobby’s te verzinnen die u op dit moment persoonlijk zinvol en plezierig lijken. Hoe verdeel ik mijn tijd op een aantrekkelijke wijze over de verschillende deelterreinen van mijn leven (partner, kinderen, vrienden, vakanties, gezondheid, hobby’s, sport etc)? Hoe wil ik omgaan met mijn familie en naasten, zeker als het moment in zicht komt dat uw leven of dat van uw partner toch echt eindig blijkt te zijn?

Bovendien ontstaat er met de jaren vaak een zeker verlangen naar verdieping. Wat is de zin van het leven, waar dient dit allemaal toe en waar gaat het heen? Niemand die het weet natuurlijk en toch zijn er boeken over vol geschreven. Het gaat daarom om u en uw persoon. Wie bent u en wat wilt u?

Bent u ook benieuwd hoe uw brein in elkaar steekt en waarom u de dingen doet die u doet? De nieuwste wetenschappelijk onderbouwde inzichten in de psychologie (de Relational Frame Theory en Acceptance and Commitment Therapy) bieden de mogelijkheid inzicht te krijgen in uw persoon en wijze van denken en gedrag. Heelmeesters helpen u graag tot dit inzicht te komen en helpen u bovendien stappen te zetten naar een (nog) waardevoller leven.