Iedereen beleeft “ups and downs” in zijn leven. De Acceptance and Commitment Therapy (ACT) gaat ervan uit dat ook pijn en lijden bij het leven horen en dat een leven met uitsluitend geluk een illusie is. Iedereen, niemand uitgezonderd, krijgt op enig moment te maken met ziekte, overlijden, ontslag of andere tegenvallers in persoonlijk of zakelijk opzicht. Alleen kan het lijken dat als het u overkomt u de enige bent die wordt getroffen door ongeluk. Wij helpen u effectief als u zich teveel zorgen maakt over uw omstandigheden, gezondheid, naasten of als u lijdt onder teveel stress, depressieve klachten of burn-out.

U heeft misschien zelf op het internet al gezocht op wanneer er sprake is van “stress”, een “depressie” of een “burn-out”. De ene website zegt dit, de andere dat en de ene test geeft andere uitslagen dan de andere. Maar ieder mens is anders en ieders klachten zijn anders. ACT houdt zich niet bezig met definities omdat deze geen oplossing van het probleem betekenen.

Waarschijnlijk heeft u zelf al veel geprobeerd om uw zorgen en klachten te verhelpen. Dit is zoals wij mensen zijn geprogrammeerd. Wij willen van onze moeilijke en pijnlijke gedachten en gevoelens af en wij doen er alles aan om deze te laten verdwijnen of om te zetten in positieve gedachten. Maar werkt dit wel voor u of nemen uw klachten juist toe ? Of merkt u dat u zoveel tijd bezig bent met piekeren en proberen te verklaren dat u niet meer voldoende toekomt aan zaken die voor u eigenlijk belangrijker zijn, zoals bijvoorbeeld gezin, werk of gezondheid?

Neem dan eens vrijblijvend en kosteloos contact met ons op voor een kennismaking en bespreking van de oplossingen die wij u kunnen bieden. Wij staan u graag te woord!